Populær

Folkele, komplet

Lager: Ikke på lager
800,00 DKK

Komplet Folkele bestående af ledrag, leblad, låsering og nøgle.

 

Folkeleen er Selvforsyningens eget lekoncept bestående af et ergonomisk ledrag samt "nordisk" leblad der med fordel kan holdes skarpt med lestryger.

 

Introduktion til Folkele (video)

 

Leblad er tilknyttet vores Folkele-koncept grundet dets meget tilgængelige alsidighed og lave anskaffelsespris, men også på grund af bladets historiske bånd til Skandinavien.
Bladet er som Folkele let at vedligeholde og kan bruges i alle former for vegetation af begyndere så vel som øvede, der begge vil påskønne dets lave vægt og korte skær.
Det er meget velegnet til naturpleje hvor vegetationen er en blanding af fin græs og hårdere vækster, som kan være en udfordring for længere og finere blade.

 

Vi får håndsmedet dette lebladet direkte hos producenten efter vores specifikationer, således at det passer direkte med vores ledrag uden at der er skal forestages nogle justeringer eller tilpasninger.

Bladets facon er inspireret af de gamle Nordiske leblade, som havde en mere smal og ret form end de syd- og østeuropæiske samt Persiske modeller.
Den slanke form skyldes delvist behovet for at kunne komme ind mellem sten, træer og tuer, men var også et resultat af at vi mod nord ikke mestrede mere avancerede smedeteknikker som anvendtes til smedning af leblade.

Bladets forholdsvis lave pris er ikke et kompromis med kvaliteten, men skyldes den smalle og lige facon der er lettere at smede sammenlignet med de lange og krumme leblade.
Ligesom de fleste af de mere avancerede leblade vi fører produceres dette blad på den Østriske fabrik Schrockenfux, som "genstartede" produktionen af bladet efter den ophørte i Sverige.